Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Woensdag 20 Maart 2022

   Zo pak je goed uit met het Suikerfeest

   Het duurt nog even, maar vanaf 1 april start voor miljoenen moslims wereldwijd de Ramadan. Dit is het begin van een maand lang vasten. Moslims mogen gedurende de maand tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten. Het is een tijd van bezinning en zelfbeheersing. Na dertig dagen vasten wordt er vaak flink uitgepakt met wat wij in Nederland kennen als het Suikerfeest. Zo komen de families, veelal prachtig gekleed, bij elkaar op bezoek. Staan de tafels vol met vooral zoete lekkernijen en worden er veel cadeaus uitgedeeld. 

   Tips voor het versieren van een mooi Suikerfeest

   Tips voor het organiseren van een mooi Suikerfeest

    

   Tip: Heb je kinderen die meedoen met de Ramadan? Met de Ramadan kalender kunnen ze met een stickervel precies bijhouden hoeveel dagen ze al gevast hebben en wanneer het Suikerfeest is. Hoe leuk is dat? Laat het aftellen maar beginnen!

    

   Lekker eten met het Suikerfeest

   Het Suikerfeest (Eid-Al-Fitr) begint wanneer de sikkel van de nieuwe maan verschijnt. Dit kan per land verschillen. Het Suikerfeest duurt maar liefst drie dagen. Hoewel het deze dagen niet alleen om de zoete lekkernijen gaat, dankt het wel zijn naam aan alle zoete lekkernijen die op tafel komen deze dagen. Je kan ervoor kiezen om allemaal zoete lekkernijen te bestellen, maar je kan ook de uitdaging aangaan en ervoor kiezen deze lekkernijen zelf te maken. Heb je inspiratie nodig? Hieronder een aantal lekkere zoetigheden uit verschillende culturen. Wie weet zit er wat lekkers voor jou tussen?

    

   1. Baklava – Is waarschijnlijk het bekendste zoete gerecht die tijdens deze dagen op tafel geserveerd wordt. Baklava is een met notenvulling gevuld filodeeg besprenkeld met een van siroop van suiker. Erg zoet, maar ook erg lekker!

    

   2. Briwat – is een Marokkaanse lekkernij en heb je in de zoete en hartige variant. In dit geval raden we de Briwat gevuld met amandelspijs aan. Gedoopt in honing en besprenkeld met sesamzaad zijn deze amandeldriehoekjes onmogelijk te weerstaan!

    

   3. Lapis Legit – Ook wel bekend als spekkoek: de van oorsprong Indonesisch laagjescake. Spekkoek zelf maken is heel bewerkelijk en kost veel tijd, maar is zeker de moeite waard!

    

   4. Lokum – Ook wel bekend als Turkish Delight  /Turks fruit is dit snoepje in de vorm van een dobbelsteen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en smaken. Dit zeer zoete snoepgoed is gemaakt van een gelei van suiker en zetmeel. 

    

   5. Maamoul – Deze lekkernij mag zeker niet ontbreken in deze lijst, dit zijn overheerlijke Marokkaanse dadelkoekjes. De van bloem en griesmeel gemaakte koekjes zijn gevuld met dadels wat zorgt voor de zoete smaak. De Maamoul is een populaire traktatie in Marokko en het Midden-Oosten.

    

   6. Biskut Almond London – Dit lekkernij is een koekje gevuld met amandel en gedoopt in chocolade en is een typische lekkernij die in Maleisië gegeten wordt.

    

   7. Oreo bonbons – Iets minder klassiek, maar zeker niet minder lekker zijn de Oreo bonbons. Fijngemalen Oreo's gemend met Monchou en gedoopt in chocolade. Een lekker, maar simpel te maken lekkernij.

    

   Loopt het water al in je mond van al deze zoete lekkernijen? We hopen dat je wat kunt met onze tips en dat het lekker smaakt. Tip: Serveer al deze lekkernijen in stijl met prachtige Eid Mubarak bordjes en bekertjes.

   Andere gebruiken tijdens het Suikerfeest

   Het Suikerfeest is een feest van gezelligheid en samenzijn. Naast veel en lekker eten wordt er ook qua kleding en cadeaus ook flink uitgepakt. Mannen en vrouwen kopen voor deze dagen vaak nieuwe kleren en nemen veel cadeaus mee voor elkaar. Ook wordt een deel van hun geld of cadeaus weg aan de minderbedeelden.

   Tip: Zorg voor nog meer sfeer in huis en maak nog gezelliger met speciale Eid Mubarak versiering en ballonnen. Bekijk hier Ramadan en Eid Mubarak versiering. Voor iedereen die meedoet aan de Ramadan: Eid Mubarak! Een gezegend feest.

    

    

   Recente artikelen

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »