0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Vrijdag 18 November 2022

   Wat is een babyshower?

   Een babyshower is een feestje voor vrienden en familie om de aankomende geboorte van een baby te vieren en de aanstaande moeder te overladen met liefde en goede wensen. Een babyshower bestaat meestal uit eten, spelletjes en ook cadeaus voor de nieuwe ouders, zodat ze alles hebben wat ze nodig hebben voor de geboorte.

     

    

   Wie organiseert de babyshower?

   Iedereen die dicht bij de aanstaande moeder staat, kan een babyshower organiseren, zoals een zus, een beste vriendin, een collega op het werk of een buurvrouw. Traditioneel schrijft de babyshower etiquette voor dat de aanstaande moeder, haar echtgenoot of een familielid het feest niet mag organiseren, om de indruk te vermijden dat ze om cadeaus vraagt. Dit is echter niet langer het geval en het is aanvaardbaar dat naaste familieleden het feest organiseren - hoewel het nog steeds ongebruikelijk is dat de aanstaande moeder haar eigen feest organiseert.

    

    

    

   Wie nodig je uit voor de babyshower?

   Babyshowers worden gewoonlijk bijgewoond door vrouwelijke familieleden en vrienden, maar het komt steeds vaker voor dat ook mannen deelnemen aan de viering. 

    

   Wanneer organiseer je de babyshower?

   Een babyshower wordt normaal gesproken in het laatste trimester gehouden, normaal gesproken 4-6 weken voor de uitgerekende datum van de baby. Dit geeft de aanstaande moeder voldoende tijd om nog te winkelen voor de spullen die ze nog nodig heeft, zich niet te moe te voelen om nog gezellig samen te zijn en te voorkomen dat de kleine te vroeg komt.

    

    

    

   Waar organiseer je de babyshower?

   Een van de eerste stappen bij het plannen van een babyshower is het kiezen van een locatie om te bepalen hoeveel gasten je kunt ontvangen. Of het nu gaat om een high tea in een landhuis, een intiem feest bij iemand thuis of een zaaltje in het dorpshuis, er zijn veel plaatsen waar je een babyshower kunt organiseren. Overleg met de aanstaande moeder of zij een voorkeur heeft. Idealiter wordt de babyborrel niet bij de aanstaande moeder thuis gehouden, zodat zij niet voor en na de babyshower hoeft op te ruimen.

    

    

   Recente artikelen

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »