Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Dinsdag 24 Februari 2022

      6 x Wat te doen met Carnaval in corona tijd

      Hoe dank ook we zijn er op gebrand er dit jaar een mooi, creatief en corona proof carnavals jaar van te maken. Met onze tips en ideeën moet dat zeker gaan lukken. Speciaal voor carnaval hebben we weer een hoop nieuwe carnavalskleding voor kinderen toegevoegd in de webshop, dus neem zeker een kijkje. 


      1) Carnavalskleding kind kiezen

      Zonder carnavalskleding is het natuurlijk geen carnaval. Maar hoe kies de perfect outfit voor je kind. Heel eenvoudig, kijk naar zijn voorkeur op dat moment. Wil hij een echte superhero zijn, is hij of zij gek van dino's, het circus, ridders en draken. De keuze is enorm. Wij bij Jetjes & Jobjes hebben alvast een selectie voor je gemaakt van de mooiste verkleed merken Meri Meri en The Great Pretenders. Heb je de perfecte carnavalskleding gevonden, dan kunnen we trots gaan paraderen met onze vrienden door de straat, we gooien confetti en slingers, we feesten en we hebben vooral een geweldige tijd! Uiteindelijk lijkt het een beetje op een kinderfeestje! 

       

      Verkleedkleding kind

       

      2) De lekkerste carnavals hapjes, zelf maken of bestellen?

      Wij hebben de bekendste en lekkerste carnavals lekkernijen voor je op een rijtje gezet.

      - De nonnevotten uit het zuiden van het land.
      Ik ben er zelf mee opgegroeid en o wat zijn ze lekker. Het is een specialiteit uit Sittard. En de naam Nonnevot betekent, de kont van den een non. Het is een klein gefrituurd gebakje (alleen al daarom erg gewild) in de vorm van een krakeling, gemaakt van meel, gist, melk, zout, boter, basterdsuiker en zonnebloemolie. Je kunt de nonnevotten rond Carnaval kopen bij elke lokale bakkerijen in Limburg. Wil je ze liever zelf maken met de kinderen. Rudolf van Veen heeft een heerlijk recept met video om ze stap voor stap te kunnen maken.

      - De Limburgse vlaai
      Natuurlijk genieten Limburgers ook tijdens carnaval volop van een ‘stukske vlaai’. Ze verkrijgbaar en te maken in alle kleuren en smaken. Maar met Carnaval vooral in de carnavalskleuren rood, geel en groen!
      Op zoek naar een lekker vlaaien recept, klik dan hier.

      - De brabantse worstenbroodjes
      In Brabant gaan carnaval en een worstenbroodje natuurlijk hand in hand. Natuurlijk zijn ze in Brabant overal verkrijgbaar. Maar ben je op zoek naar zelfgebakken worstenbroodjes neem dan eens een kijkje bij dit recept van meesterbakker Robèrt van Beckhoven.

      - De Oetelbol uit Brabant
      Den Bosch wordt tijdens carnaval omgetoverd tot Oeteldonk. Oetels zijn groene kikkers, het symbool voor Oeteldonk tijdens carnaval. Met carnaval vergeten we even de Bossche bol en eten we de OETELBOL, een Bosschebol maar dan met witte chocolade met een groen kleurtje en boswandeling slagroom. Natuurlijk verkrijgbaar bij de Oetelbol bedenker Van Leeuwen bakkerij in Kerkdriel. Let op er is een kinderversie en een versie voor volwassene (met alcohol)
       
      Carnavals hapjes
       

      3) Carnaval versiering. Versier je huis helemaal in carnavalsstijl

      Om je huis helemaal in carnavals stijl te versieren heb je natuurlijk vrolijke kleuren nodig. We hebben hiervoor een mooie collectie samengesteld. Van kleurrijke ballonnenbogen pakketten, ballonnenmix tot backdrop, streamers, tasselslingers, borden, regenboog slingers en nog veel meer.

      Carnaval versiering

       

      4) Organiseer een playbackshow met de grootste carnavalskrakers

      Uiteraard kunnen we niet zonder de carnavalskrakers, maak een playlist of gebruik de carnavalskrakers lijst samengesteld door Jetjes & Jobjes en kies jouw favoriet. Het dak gaat er af wanneer je begint te zingen en natuurlijk host iedereen door de woonkamer en tuin. 

       

       

      5) Een friettafel voor de hongerige carnavalsvierders

      Een absolute lifesaver is de populaire friettafel. Niet alleen perfect voor hongerige carnavalsvierders maar ook ideaal voor grote groepen kinderen of tijdens een kinderfeestje. Want van al dat hossen en springen krijg je natuurlijk enorme trek. Hoe het werkt? Heel eenvoudig. Leg een wegwerp tafelkleed over de tafel en leg in het midden van de tafel alle friet, snacks en sausjes! En aanvallen maar. Iedereen uitgegeten, is het alleen nog maar een kwestie van het tafelkleed bij elkaar vouwen en hopla, de prullenbak in! Super makkelijk dus en succes gegarandeerd.

       

      Friettafel
      Photo credits: mamalief


      6) Maak je eigen praalwagen en paradeer door de straat

      Ook dit jaar helaas geen optocht met mooie praalwagens en prachtige kostuums. Maar wellicht kun je er 1 zelf organiseer bij jullie in de straat. Je kunt van alles gebruiken je fiets, skelter of ontwerp je eigen praalwagen en ga met papa en mama aan de slag in de schuur. Iedereen klaar met zijn praalwagens? Paradeer dan door de straat en nodig de buurt uit om te komen kijken. 

       


      Photo credits: RTV oost

      Recente artikelen

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »