Traktatie tip – wolkjes op een stokje van Sweetopia

wolkjes op een stokje

Traktatie tip – wolkjes op een stokje van Sweetopia

Dat ik een grote fan ben van Sweetopia is natuurlijk geen geheim. Ik volg haar al heel lang en haar blog heeft een hoop tips hoe je de mooiste en meest originele koekjes kunt bakken. Voor mij is het toch altijd weer een uitdaging om ze net zo mooi te krijgen als Marian van Sweetopia. Toen ik haar benaderde of ik haar tutorial voor deze super leuke en lieve koekjes mocht delen, kreeg ik meteen een mailtje terug dat het geen probleem was en dat ze het  zo leuk vond dat ik haar hiervoor benaderde. Marian, super bedankt dat ik jouw tutorial mag delen (hoop dat ze google vertalen gebruikt ;-), Nederlands is natuurlijk niet de makkelijkste taal voor een Canadese)

Voor deze tutorial verwijst Marain naar verschillende video’s van haar zelf, zoals hoe je de koekjes moeten decoreren, hoe je het beste de stokjes in het koekje bevestigd en nog veel meer. Absoluut een leerzame tutorial. Deze wolken koekjes zijn leuk als school traktatie maar ook voor een baby shower.

wolkjes op een stokje

 

wolkjes op een stokje

 

wolkjes op een stokje

Haar favoriete royal icing recept vind je hier. De consistentie van de icing is heel belangrijk voor het decoreren. Klik hier voor een you tube video van marian hoe je de juiste glazuur dikte maakt.

Hoe decoreer je de wolken koekjes
Of je de wolken koekjes nu op een stokje maakt of gewoon los, hieronder vind je een 2-tal video’s voor elk proces. Met de videos’s van Marian van Sweetopia wordt het allemaal een stuk eenvoudiger.
1) Hoe bevestig je het koekje op een stokje
2) Hoe je koekjes decoreert met icing.

Stap voor stap
Stap een: maak het deeg, onderaan de post vind je het recept dat Marian gebruikte voor het deeg.

Stap twee: zodra je de koekjes hebt uitgesneden, zorg er dan voor dat je ze eerst een paar uur in de koelkast zet voordat je ze bakt.  Met een paar belangrijke tips van Marian schrijft ze hoe je kunt voorkomen dat de koekjes uitlopen klik hier  voor meer uitleg.

Stap drie: maak en controleer de juiste glazuur consistentie. Haar favoriete glazuur recept vind je hier. De consistentie van het glazuur is heel belangrijk voor het decoreren. Klik hier voor een you tube video van marian hoe je de juiste glazuur dikte maakt.

Stap vier : begin met het uitlijnen van het glazuur met behulp van glazuur tip #3, zodat je de contouren van het wolkje kunt maken – hoe je dit het beste kunt doen vind je hier

Stap vijf: nadat je klaar met de contouren van het wolkje kun je beginnen met het vullen van de binnenkant met het zelfde glazuur en tip die je gebruikte voor de contouren. Laat het geheel voor een paar uur drogen, zeker als je decoreert in een vochtige omgeving. Voor meer tips en tricks voor het drogen van het glazuur klik dan hier.

Stap zes: zodra het witte glazuur droog is, kun je beginnen met de oogjes, mond en wangen. Hiervoor gebruikte ze de tip #1.5. Voordat je hiermee begint is het handig om dit eerst uit te proberen op papier of op een plastic deksel, zo kun je eindeloos oefenen. Heb je het onder de knie dan kun je de slag met de koekjes 😉

De ingrediënten voor het koekjes deeg:

800 g bloem voor alle doeleinden
250 g ongezouten boter
1 kopje donker-bruine suiker
2 eetlepels gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel zout
2 grote eieren
1 kopje melasse

Instructies

Gebruik een kom met een elektrische mixer, meng de boter en de bruine suiker op medium snelheid tot het geheel pluizig wordt. Voeg eerst de specerijen toe, dan de eieren en de melasse. Zorg ervoor dat de snelheid van de mixer wat lager staat. Zeef de bloem en het zout en voeg deze toe, meng het geheel goed door.  Wikkel het deeg in de vorm van een schijf in een wikkel, laat het deeg rusten in de koelkast voor ongeveer 1 uur. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik een cookie cutter in de vorm van een wolkje en snij de wolkjes uit het deeg en plaats ze ongeveer 2 cm van elkaar op de bakplaat. Zet de bakplaat opnieuw in de koelkast voor ongeveer 15 minuten tot 1 uur. Bak vervolgens de koekjes licht goudkleurig (12 tot 14 minuten) in de oven en laat ze afkoelen totdat de koekjes op kamertemperatuur zijn voordat je begint met decoreren.

Ik hoop dat jullie dit een leerzame post vinden en zelf aan de slag kunnen gaan. Ik in ieder geval wel, ik vind het zelf altijd prettig als ik via een video kan zien hoe ik aan het werk moet gaan.

Veel plezier ermee.
Liefs,
Brigitte

About Brigitte

Brigitte de Bot, eigenaresse van Jetjes & Jobjes, gek op mooie spulletjes, design, sweet tables, feestjes, party styling en photoshoots.

join the conversation

*