TRAKTATIE TIP :: IS HET EEN IJSJE TOCH EEN CUPCAKE

Hoe leuk is dit als traktatie? Eindelijk is het mooi zonnig weer maar een ijsje trakteren op school is soms nog wat lastig. Ik vind dit wel een heel leuk alternatief. De kinderen verwachten een ijsje maar surprise het is een cupcakje!! He idee komt van Pizzazzerie, zo
ontzettend cute. Het ziet er zomers uit maar je hebt niet de ellende dat je echte ijsjes moet vervoeren en alles onderweg gaat smelten. Ze gebruikte hiervoor mini ijshoorntjes. Wellicht kun je ze gewoon bij je lokale frietzaak kopen. Heb ik ook wel eens gedaan.

Vervolgens gebruik je een chocolade cake recept en vul je de mini ijshoorntjes 2/3 en zet je ze in de oven. Met behulp van een spuitzak spuit je de botercrème op de ijshoorntjes.

En als laatste decoreer je deze schattige ijshoorntjes met gekleurde sprinkles. Zo makkelijk en succes verzekerd.

Have fun!
Brigitte

 

 

About Brigitte

Brigitte de Bot, moeder van 2 kinderen en oprichters van Jetjes & Jobjes, een SHOP en BLOG gevuld met printables, party inspiratie, en mooie party benodigdheden voor zowel kinderfeestjes als Sweet Tables!

Mijn werk is zeer gevarieerd van het ontwerpen van party printables, het samenstellen van sweet tables, home decoratie, styling, photoshoots en bloggen, ik hou van het verkennen van mijn creatieve kant.

Comments

 1. Ik ga de traktatie maken voor een opdracht van school, maar ik zou graag willen weten hoe lang de hoorntjes met het beslag in de oven moeten.

  • Hoi Wijne,

   De hoortjes moeten ongeveer 15 minuten in de oven op ongeveer 180 graden, als het om deze mini hoorntjes gaat. Deze mini
   hoorntjes zijn vaak niet in de reguliere winkels te krijgen, maar een grotere maat kan natuurlijk ook. Dan zou ik ongeveer
   30 minuten in de oven zetten.

   Veel plezier met bakken!
   Groetjes,
   Briigtte

 2. Bedankt voor tip Rianne. Ook leuk zo’n ijsparapluutje erin, maakt helemaal zonning ;-)

 3. Je kunt in elke supermarkt ook ijshoorntjes kopen. Meestal zijn het dan geen kleintjes, maar ook grote ijsjes zijn leuk! Mijn dochter heeft ze vorig jaar getrakteerd op school. We hebben er toen ook een ijsparapluutje ingezet om het nog feestelijker te maken.

join the conversation

*

Social links powered by Ecreative Internet Marketing