Traktatie tip – Granny Smith appel met appelmoes, yummie!

Goedemorgen allemaal! Ik heb weer een leuke gezonde traktatie tip gevonden van the decorated cookie die ik graag met jullie wil delen. Het is heel eenvoudig te maken en absoluut een aanrader om dit samen met je kind te maken. Uiteraard kun je dit eenvoudige recept ook gewoon thuis gebruiken wanneer er een vriendje of vriendinnetje komt spelen. Succes gegarandeerd! De rups kun je als decoratie gebruiken op een leuke schaal. Zou er gewoon een aantal maken maar niet voor iedere traktatie anders valt het stukje gezond helemaal in het niet.

Dit zijn de benodigdheden:
– granny smith appels (aantal is afhankelijk van het aantal traktaties wat je nodig hebt)
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel kaneel

Snij het bovenkapje eraf en bewaar dit. Hol de appels uit en doe het vruchtvlees in een kom. Voeg de suiker en kaneel  toe en mix de ingrediënten in de kom. Plaats de kom in de magnetron voor 6-7 minuten op hoog vermogen totdat het vruchtvlees gaar is. (De tijd kan variëren.) Goed roeren, het kan nodig zijn om een beetje water toe te voegen als de appelmoes te dik is.

Wanneer de appelmoes klaar is vul deze in de uitgeholde appels. Laat de de appels afkoelen voordat de kinderen kunnen gaan eten en klaar!

 

Deze worm is super eenvoudig te maken en maakt de Granny Smith appel met appelmoes net helemaal af.

Om een worm te maken heb je het volgende nodig:
– witte fondant
– groene kleurstof
– kleine confetti hagelslag
– eetbare zwarte schrijfpen

Werkwijze:
1.  Maak lime groene fondant. Kneed een druppel groene kleurstof heel goed in een handpalm vol met fondant. Voeg druppels tot je de gewenste kleur krijgt. Let op! De kleurstof  kan vlekken op je handen geven. Als de fondant te plakkerig wordt om mee te werken, laat de fondant in de kom liggen zonder deksel op kamertemperatuur voor ongeveer 15 minuten.
2. Neem de lime groene fondant en maak het eerste bolletje ter grootte van een erwt, de tweede vervolgens iets groter, etc. Plak de bolletjes zachtjes samen, het grootste bolletje voorop vervolgens aflopend met het kleinste bolletje als laatste.
3. Plak twee kleine, witte stukjes confetti op de voorkant van het grootste bolletje. Indien nodig, je vinger nat maken met wat water en dep op de achterkant van de confetti.
4. Teken de ogen met de eetbare zwarte schrijfpen.

 

About Brigitte

Brigitte de Bot, eigenaresse van Jetjes & Jobjes, gek op mooie spulletjes, design, sweet tables, feestjes, party styling en photoshoots.

join the conversation

*